חיפוש

תזונת פלאו אוטואימונית 

תזונת פלאו | בחזרה לשורשים

תזונת פלאו, הידועה גם כתזונה הפליאוליתית או תזונת האדם הקדמון, מתבססת על הרעיון לחזור למקורות התזונה של אבותינו הקדמונים, הציידים-לקטים. מטרתה היא לאכול כמו שאכלו בתקופת האבן הקדומה, לפני ההתפתחות החקלאית והתעשייתית ששינתה באופן משמעותי את הרכב המזון שלנו.

כאשר אנחנו מצוותים את המילה אוטואימונית לפלאו מדובר על תשלובת של שתי גישות תזונה- האחת, פלאו, והשניה, דלת לקטינים. ייחודו של שילוב זה הוא וויסות הפעולה החיסונית במצבים שונים. ישנן כמה גרסאות שונות לדיאטה זו, אך לכולן מאפיינים משותפים. דיאטת הפליאו כוללת אכילת מוצרי בשר, ירקות ופירות והימנעות מאכילה של מזון מעובד, מוצרי חלב, קטניות ודגנים.

תזונת פלאו מציעה גישה טבעית ומאוזנת לתזונה, שמבוססת על עקרונות של מזון טבעי ובריא. היא לא רק מתמקדת במה לא לאכול, אלא גם בוחרת בקפידה את המזון שאנו צורכים, בשאיפה לשמור על איכות חיים גבוהה ובריאות כללית.

תזונת פלאו

 

היתרונות בתזונת פלאו :

  1. טבע ובריאות: תזונת פלאו שמה דגש על מזון טבעי ומניעת מזון מעובד, מה שמוביל לתזונה בריאה יותר עם פחות כימיקלים ותוספים מלאכותיים.
  2. תמיכה בניהול משקל: צריכה מוגבלת של פחמימות מעובדות ודגנים עשויה לסייע בניהול משקל ובשמירה על רמות סוכר יציבות בדם.
  3. שיפור בריאות המעי: תזונה עשירה בירקות ובמידה גם פירות, מסייעת בתמיכה במערכת העיכול, במיקרוביום ושמירה על בריאות המעי.
  4. איכות חיים טובה יותר: שמירה על עקרונות תזונת פלאו עשויה להוביל לשיפור באנרגיה, שינה ותפקודו הכללי של הגוף.

 

תזונת פלאו טבעית ונכונה| מה היא? 

עקרונות תזונת פלאו:

  1. מזון טבעי ולא מעובד: תזונת פלאו מדגישה את הצורך בצריכת מזונות טבעיים וללא עיבוד תעשייתי. זה כולל ירקות, בשר רזה, דגים, מעט פירות, אגוזים וזרעים.
  2. הימנעות מדגנים וקטניות: תזונת פלאו ממליצה להימנע מצריכת דגנים וקטניות, אשר נחשבים כמוצרים חקלאיים שנכנסו לתזונה האנושית רק בתקופה המודרנית.
  3. שומנים בריאים: הדגש בתזונת פלאו הוא על צריכת שומנים בריאים כגון שמן זית, שמן קוקוס ואגוזים, ולא על שומנים רוויים ומוקשים כמו קנולה, חמניות או תירס.
  4. הימנעות ממזונות מעובדים וסוכר: מניעה מוחלטת ממזונות מעובדים, כולל סוכרים ותוספי מזון מלאכותיים.

 

מה זה אומר פלאו אוטואימוני | דגשים חשובים בנוגע לתזונה תומכת חיסונית:

כאשר עולה החשד כי יש רקע של תפקוד חיסוני לקוי, אנחנו בקליניקה של EBR משלבים בין תזונת הפלאו לבין התזונה דלת הלקטינים שכן תומכת במערכת החיסון ובה נוריד את כל מה שעלול לעורר את הפעילות של מערכת זו. לכן, על כל הדגשים של התזונה הפלאוליטית, אנחנו נוסיף כמה דגשים שיסייעו לתפקוד החיסוני, כמו:

  1. מוצרי חלב– הגבילו כמות והעדיפו מוצרי איכות לא מעובדים. עדיפות לאחוזי שומן גבוהים, לכבשים או עיזים או באפלו. מה מותר? פרמז'ן, חמאה, גהי, חמאת בפלו, יוגורט עיזים טבעי ושמן, קפיר עיזים או כבשים, יוגורט קוקוס, מוצרלה באפלו, שמנת אורגנית, גבינה אורגנית.
  2. ירקות עיקריים:
  1. ירקות שנעדיף *לא* לצרוך: שעועית ירוקה, נבטי קטניות או דגנים (נבטים סיניים, נבטי עדשים..), מלפפונים, זוקיני, קישוא, דלעת, מלון, חציל, עגבניות (או לפחות להוציא את הזרעים מבפנים), פלפלים על סוגיהם (ניתן במידה אדום/צהוב/כתום ואלה שאינם מכילים ירוק כלל, אף לא פס. יש לנקות זרעים היטב), גוג'י ברי.

חשוב מאוד להימנע מירקות ממשפחת הסולניים ומירקות בעלי גרעינים / זרעים בפנים (פלפל, חציל, עגבנייה, תפוח אדמה..). ניתן במידה אם:

פלפל- ניתן לאכול אדום/צהוב/כתום אך יש לוודא שהוא ללא ירוק כלל! בשל!

עגבנייה- יש להוציא את הזרעים!

תפו"א- יש לאכול רק כשהוא טרי, לא נבוט כלל ולא ירוק כלל!

**דרך טובה להפחתה משמעותית של לקטינים המעוררים את מערכת החיסון במזונות אלו הם קילוף והוצאת הזרעים או התססה. כך שאם ממש בא לכם ירק מהרשימה, ניתן לצרוך בצורה המותססת או הקלופה. במידה.

 

ממה יש להימנע?

מה כן אוכלים?

 

לסיכום, גם אנחנו משתמשים בתזונה זו ככלי טיפולי בקליניקה שלנו ובוחנים האם היא הדבר הנכון עבור המטופל. תזונת פלאו צוברת פופולריות הולכת וגוברת בקרב שוחרי הבריאות, הודות ליתרונותיה הרבים. מדובר בגישה אשר משלבת את תזונת האדם הקדמון ותזונת דלת הלקטינים של ד"ר סטיבן גנדרי. התזונה מתמקדת בצריכת מזון טבעי ולא מעובד, תוך הימנעות ממזונות מתועשים, מהנדסה גנטית, ריסוסים וחומרי שימור מלאכותיים. עקרונות השיטה מבוססים על חזרה למקורות, תוך הסתמכות על מזון שהאדם הקדמון צרך בטבעיות. היתרון המרכזי של תזונה זו היא חיזוק המערכת החיסונית וכן איזון של הגוף מבלי להחסיר אף רכיב תזונה חיוני.

 

המאמר מוגש מאת צוות הקליניקה של אי בי אר צמחי מרפא

*הערה חשובה למען הסר ספק כל המידע המוגש במאמר זה אינו  מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואין לראות בו להנחות הנחיה או המלצה או הוראה או עצה לשימוש לאדם ספציפי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע המוגש   במאמר הנ"ל תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, וכן אנשים החולים במחלות כרוניות והנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בכל צמח מרפא.

אם המאמר העשיר אתכם ותרצו לקבל עדוכנים ומאמרים נוספים מדי חודש לחצו כאן להצטרפות לניוזלטר שלנו