חיפוש

שיטת קינגסטון קליניק | גישה טבעית לריפוי עצמי דרך תזונה ואורח חיים

שיטת קינגסטון קליניק (Kingston Clinic Diet) היא שיטת תזונה וריפוי טבעית שמקורה בסקוטלנד, אשר מבוססת על העקרונות של חיים בריאים, אכילה טבעית, והימנעות ממזונות המזיקים לגוף. עקרונות השיטה הובאו לישראל על ידי שרה חמו, אשר טוענת כי החלימה באמצעותה מסרטן הלימפה שהתפשט לכבד. מאז, היא הפכה לאחת הדוברות המרכזיות של השיטה בארץ, ומלמדת את עקרונותיה במסגרת הרצאות, סדנאות, וספרים שכתבה.

עקרונות השיטה

  1. אכילה לפי שעון ביולוגי – השיטה מתמקדת באכילה בהתאם לשעון הביולוגי של הגוף, מתוך ההבנה כי תהליכי העיכול והניקוי הפנימיים של הגוף מושפעים מהשעה ביום. כך, לדוגמה, השיטה ממליצה לאכול את הארוחה העיקרית בשעות הצהריים, כאשר מערכת העיכול נמצאת בשיא פעילותה.
  2. תזונה טבעית ומלאה – צריכת מזונות טבעיים, לא מעובדים, ובעיקר מהצומח. הדגש הוא על פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות, ואגוזים, תוך הימנעות מוחלטת ממוצרים מעובדים, סוכר לבן, ומזון תעשייתי.
  3. הימנעות ממזונות מזיקים – השיטה מתנגדת לשימוש בתרופות, תוספי תזונה, הומיאופתיה, ואף צמחי מרפא. הרציונל הוא כי הגוף יודע לרפא את עצמו כאשר הוא מקבל את התנאים האופטימליים לכך, ולכן יש להימנע מכל דבר שעלול לשבש את התהליכים הטבעיים שלו.
  4. חיזוק הקשר בין גוף לנפש – חינוך להקשבה לסימני הגוף ולמתן מענה לצרכיו באופן טבעי, ללא התערבות חיצונית.

שיטת קינגסטון קליניק

יתרונות ואתגרים

השיטה מציעה יתרונות רבים, כמו שיפור הבריאות הכללית, חיזוק מערכת החיסון, הפחתת תחלואה כרונית, שיפור העיכול, וחיזוק האנרגיה. יחד עם זאת, היא אינה מתאימה לכל אחד, ודורשת מחויבות גבוהה. ההימנעות מתרופות וחומרים טיפוליים עלולה להיות שנויה במחלוקת, במיוחד במקרים של מחלות כרוניות קשות.

יישום השיטה:

היישום כולל בניית סדר יום תזונתי המותאם לשעון הביולוגי, עם דגש על אכילת מזונות טבעיים ומלאים. בנוסף, השיטה ממליצה על שינה מספקת, פעילות גופנית מתונה, והפחתת מתחים באמצעות טכניקות הרפיה. ההנחה היא שכאשר הגוף מקבל את התנאים הנכונים, הוא מסוגל להתחיל בתהליכי שיקום וריפוי עצמי.

סיכום

שיטת קינגסטון קליניק מציעה גישה הוליסטית לריפוי ולשמירה על הבריאות, עם דגש על תזונה טבעית והימנעות מגורמים מזהמים ובכך לאפשר לגוף ריפוי בדרך הטבע ללא הפרעות סביבתיות אפשריות. יחד עם זאת, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע לפני אימוץ השיטה, במיוחד כאשר מדובר במצבים רפואיים מורכבים.

המאמר מוגש מאת צוות הקליניקה של אי בי אר צמחי מרפא

*הערה חשובה למען הסר ספק כל המידע המוגש במאמר זה אינו  מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואין לראות בו להנחות הנחיה או המלצה או הוראה או עצה לשימוש לאדם ספציפי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע המוגש   במאמר הנ"ל תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, וכן אנשים החולים במחלות כרוניות והנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בכל צמח מרפא.

אם המאמר העשיר אתכם ותרצו לקבל עדוכנים ומאמרים נוספים מדי חודש לחצו כאן להצטרפות לניוזלטר שלנו